chocoladetaart
20-12-2011 11:19
6-8 punten
Voor de cake:
115 gr pure chocolade in stukjes
45 ml melk
150 gr zachte boter
150 gr rietsuiker
3 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 el cacaopoeder
Voor de vulling:
75 gr zachte boter
175 gr poedersuiker
1 el cacaopoeder
½ tl vanille-essence
2 springvormen met doorsnede van 18 cm bekleed met ingevet bakpapier
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de chocolade en de melk in een kom, een laat het mengsel au-bain Marie warm worden tot de chocolade zacht wordt.
- Roer de massa glad.
- Laat de kom op de pan met water staan, maar neem de pan van het vuur.
- Klop de boeter met de suiker licht en schuimig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe, pas nadat het vorige ei geheel is opgenomen.
- Roer het chocolademengsel erdoor tot je een gelijkmatig beslag hebt.
- Zeef het meel en de cacaopoeder boven het beslag en spatel alles er voorzichtig doorheen.
- Schep het beslag in de bakvormen (dus de helft per bakvorm) en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taarten in 35-40 minuten af.
-
Stort ze op taartroosters en laat ze afkoelen.
- Voor de vulling, doe alle ingrediënten in een kom en mix ze zodat een gladde smeerbare crème.
- Smeer de chocolade crème op 1 van de 2 taartdelen en leg de andere erboven op.
- Bestrooi met een mengsel van poedersuiker en cacaopoeder.