chocoladetaart

20-12-2011 11:19

6-8 punten

Voor de cake:
115 gr pure chocolade in stukjes
45 ml melk
150 gr zachte boter
150 gr rietsuiker
3 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 el cacaopoeder
Voor de vulling:
75 gr zachte boter
175 gr poedersuiker
1 el cacaopoeder
½ tl vanille-essence

2 springvormen met doorsnede van 18 cm bekleed met ingevet bakpapier

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de chocolade en de melk in een kom, een laat het mengsel au-bain Marie warm worden tot de chocolade zacht wordt.
  • Roer de massa glad.
  • Laat de kom op de pan met water staan, maar neem de pan van het vuur.
  • Klop de boeter met de suiker licht en schuimig.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe, pas nadat het vorige ei geheel is opgenomen.
  • Roer het chocolademengsel erdoor tot je een gelijkmatig beslag hebt.
  • Zeef het meel en de cacaopoeder boven het beslag en spatel alles er voorzichtig doorheen.
  • Schep het beslag in de bakvormen (dus de helft per bakvorm) en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taarten in 35-40 minuten af.
  • Stort ze op taartroosters en laat ze afkoelen.                                              
  • Voor de vulling, doe alle ingrediënten in een kom en mix ze zodat een gladde smeerbare crème.
  • Smeer de chocolade crème op 1 van de 2 taartdelen en leg de andere erboven op.
  • Bestrooi met een mengsel van poedersuiker en cacaopoeder.