chcolade fudge

20-12-2011 11:41

Zoet
print Aantal personen: 10

print Vegetarisch
print Slow food (minimaal 1 uur werk)
print Lekker lente
 

INGREDIËNTEN

print Voor de cake
print 250 g zachte roomboter
print 175 g zachte kristalsuiker
print 2 middelgrote eieren
print 250 g pure chocolade, gesmolten
print 200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
print 1 el cacao
print snufje zout
print Voor de fudgesaus
print 150 ml room
print 50 g vanille fudge
print 2 marsrepen, in plakjes
print extra: cakevorm 25 cm, ingevet en met bloem bestoven

Verwarm de oven op 160˚C. Mix boter en suiker ca 3 min tot een zacht en luchtig mengsel en voeg een voor een de eieren toe. Smelt intussen de chocolade voorzichtig in de magnetron of au bain-marie. Schenk de gesmolten chocolade voorzichtig bij het botermengsel en meng goed. Voeg bakmeel, cacao en zout toe en meng tot een egale massa. Schep het deeg in de vorm en bak de cake 60 min in het midden van de oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker: komt die er droog uit, dan is de cake gaar.
Verwarm voor de fudgesaus de room en smelt de fudge er in. Laat 3 min pruttelen en roer goed door. Laat de saus afkoelen; hij moet mooi dik zijn. Kook hem zo nodig nog iets langer in. Schep de fudgesaus ten slotte over de afgekoelde cake en garneer met plakjes mars.