chcolade fudge
Zoet
Aantal personen: 10
Vegetarisch
Slow food (minimaal 1 uur werk)
Lekker lente
Voor de cake
250 g zachte roomboter
175 g zachte kristalsuiker
2 middelgrote eieren
250 g pure chocolade, gesmolten
200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 el cacao
snufje zout
Voor de fudgesaus
150 ml room
50 g vanille fudge
2 marsrepen, in plakjes
extra: cakevorm 25 cm, ingevet en met bloem bestoven
Verwarm de oven op 160˚C. Mix boter en suiker ca 3 min tot een zacht en luchtig mengsel en voeg een voor een de eieren toe. Smelt intussen de chocolade voorzichtig in de magnetron of au bain-marie. Schenk de gesmolten chocolade voorzichtig bij het botermengsel en meng goed. Voeg bakmeel, cacao en zout toe en meng tot een egale massa. Schep het deeg in de vorm en bak de cake 60 min in het midden van de oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker: komt die er droog uit, dan is de cake gaar.
Verwarm voor de fudgesaus de room en smelt de fudge er in. Laat 3 min pruttelen en roer goed door. Laat de saus afkoelen; hij moet mooi dik zijn. Kook hem zo nodig nog iets langer in. Schep de fudgesaus ten slotte over de afgekoelde cake en garneer met plakjes mars.